Компанията Virgin Hyperloop, която разработва технология за свръхбърз превоз на хора

...
Компанията Virgin Hyperloop, която разработва технология за свръхбърз превоз на хора
Коментари Харесай

Virgin Hyperloop уволни 111 служители

Компанията Virgin Hyperloop, която създава технология за свръхбърз транспорт на хора и товари, е уволнила 111 служащи, оповестява Financial Times. Това е съвсем половината от нейния личен състав.

Сега компанията пренасочва напъните си към изпращане на товари - вместо пасажери - през вакуумни тръби със скорост до 960 км/час.

Това значи, че фантазията за доста редуциране на времето за пътешестване сред градовете в капсулите на Hyperloop, е под въпрос. Virgin Hyperloop е единствената, която е тествала концепцията в действителния свят до момента. Миналата година компанията направи огромен възторг с изобразяването на това по какъв начин може да наподобява преживяването на пасажерите. Сега обаче звучи по този начин, като че ли е в задънена улица.

От компанията разясняват, че това се дължи  на проблемите на световната верига за доставки и всички промени, свързани с Коронавирус, като одбавят, че този вид решения в никакъв случай не се взимат безгрижно.

Сега компанията се надява да навлезе на пазара на товарни транспорти, пренасяйки палети с голяма скорост.

Новината идва скоро след напускането на съоснователя й Джош Гигел предходната година. Пред FT някогашен чиновник споделя, че тук „ моралът е невисок и няма доверие в новата посока “.

От своя страна вложителите имат вяра, че изпращането на товари през вакуумните капсули има повече смисъл, най-малко в кратковременен проект, а наред с това съществува и по-малък риск за пасажерите, както и по-малко регулаторен развой.

DP World, държавна карго логистична компания на Емирства, която държи мажоритарен дял във Virgin Hyperloop към този момент работи по система “Cargospeed ”, която е ориентирана към напредване на товари посредством капсули, сходни на Hyperloop.

Какво обаче ще стане с фантазията за система за пътнически превоз Hyperloop, е всичко друго, само че не и ясно.

Повече софтуерни новини може да прочетете .

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР